Samsung își extinde ecosistemul SmartThings pentru casa inteligentă

787
Sursa Foto: AndroidPolice.com

Samsung este pe piața Smart Home de câțiva ani cu ecosistemul SmartThings. Dar, gama sa de aparate este bazată în cea mai mare parte pe un hub central de automatizare a locuințelor. Acesta integrează diferite dispozitive terțe cum ar fi prize și lumini pentru a vă automatiza casa. Până în ziua de astăzi, majoritatea produselor IoT ale Samsung au fost senzori care acționau ca declanșatori ai acestor aparate.

Acum Samsung își extinde ecosistemul cu o cameră de supraveghere inteligentă, cu mai multe modele de prize și becuri, care îi oferă o gamă completă de produse inteligente de uz casnic. Conform AndroidPolice, aceste dispozitive sunt ușor de integrat cu alte produse compatibile cu SmartThings. Sunt de asemenea accesibile și oferă caracteristici respectabile în comparație cu ce se află pe piață.

SmartThings Cam cu sunet bidirecțional

SmartThings Cam este noua cameră inteligentă de securitate Samsung. Camera este un candidat interesant în segmentul său, având un rezoluție Full HD cu un obiectiv cu unghi larg de 145°, o foarte bună vizibilitate pe timp de noapte și imagistică HDR. Ca majoritatea competitorilor săi camera dispune de senzori de mișcare și poate recunoaște oamenii pentru a evita declanșarea alertelor inutile.

De asemenea, Samsung SmartThings Cam vă permite să setați o zonă de monitorizare personalizată pentru a vă anunța când ceva se mișcă în acea zonă specifică. Acest lucru este util pentru a verifica dacă animalul dvs. de companie se culcă pe pat sau face alte prostii, în timp ce vă aflați departe de casă. În plus, SmartThings Cam oferă un sunet bidirecțional care vă permite să vorbiți cu vizitatorii chiar și atunci când sunteți plecat. Din păcate, nu are baterii și va trebui să fie conectat, ceea ce ar putea fi un dezavantaj pentru unii. Nu este, de asemenea, rezistentă la intemperii și este destinată doar instalării în interior. Poate fi ușor montată pe un perete.

În ceea ce privește stocarea în cloud, SmartThings Cam oferă 24 de ore de înregistrare video online. Deoarece este un produs SmartThings, acesta poate acționa ca declanșator al sarcinilor de automatizare a locuinței, cum ar fi activarea luminilor atunci când intrați într-o cameră. Camera inteligentă este disponibilă la un preț de aproximativ 80 de euro. Este un produs destul de accesibil, având în vedere caracteristicile sale.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Zigbee este o rețea ad-hoc fără fir, cu o putere redusă, cu rate scăzute de date și proximitate (adică pentru zona personală). Specificația Zigbee este menită să fie mai simplă și mai puțin costisitoare decât alte rețele fără fir personale, cum ar fi Bluetooth sau o rețea wireless mai generală, cum ar fi Wi-Fi.[/vc_message]

Samsung SmartThings, Wifi Smart Plug

Samsung a anunțat de asemenea un nou ștecher Wi-Fi care se conectează direct la router. Ca cele mai inteligente prize, acesta poate fi programat să pornească și să se dezactiveze la ore specifice și să lucreze cu Alexa, Asistentul Google și, bineînțeles, cu Bixby. De asemenea, suportă până la 15A și va putea lucra cu aparate puțin mai mari, cum ar fi încălzitoare portabile și ventilatoare.

Principalul său avantaj este cât de ușor se conectează la alte produse SmartThings, cum ar fi SmartThings Cam. Astfel vă permite să activați un dispozitiv atunci când mișcarea este detectată într-o zonă predefinită. În sfârșit, este compact, nu este mare, astfel încât să puteți conecta un alt aparat în același timp la priză. Prețul de aproximativ 16 euro este rezonabil față de concurență, mai ales că este făcut de Samsung.

Samsung SmartThings, Smart Bulb

Cu acest bec, tot pentru Smart Home, Samsung lansează un concurent direct pentru Hue. În timp ce este mai simplu, este, de asemenea, mult mai ieftin, deoarece costă numai 8€. În ceea ce privește caracteristicile, becul este programabil și funcționează cu cei mai mulți asistenți vocali. La fel ca ștecherul inteligent, se integrează cu SmartThings pentru a porni și opri pe baza comenzilor și senzorilor atunci când părăsiți casa.

Utilizează protocolul Zigbee pentru a comunica cu baza sa, de obicei ar necesita un hub SmartThings. Totuși nu are nevoie de un televizor Samsung, un router SmartThings WiFi sau un Amazon Echo Plus. Din păcate, pentru moment există doar un model A19 / E26 și nu au fost anunțate opțiuni de culoare. Însă alte variante ar putea fi în curs de realizare, totuși, deoarece Samsung pare să vizeze ecosistemul Philips cu acest bec.