Samsung finanțează mai multe startup-uri pentru proiecte inovatoare

150
Samsung Electronics
Sursă foto: Samsung

Samsung a început să primească aplicații pentru programul său Mobile Advance (SMA – Samsung Mobile Advance) pentru 2023. Este o schemă de finanțare cu granturi fără capital propriu pentru startup-urile tehnologice care lucrează la noi proiecte. Companiile consacrate, institutele de cercetare și alte organizații care construiesc tehnologii inovatoare pot aplica, de asemenea, la program. Companiile cu sediul central în Europa, Canada, Israel, China, Japonia, India și SUA sunt eligibile pentru participare.

Lansat anul trecut, programul SMA oferă finanțare și mentorat ideilor inovatoare în diverse nișe tehnologice pe parcursul a șase luni. Samsung spune că sănătatea, camerele foto, audio, AI pe dispozitiv, Metaverse, materiale avansate, senzori, AR (realitate augmentată), tehnologii purtabile și pliabile se numără printre domeniile de interes anul acesta. Cu toate acestea, programul va finanța și proiecte în alte nișe dacă Samsung Electronics le consideră inovatoare.

Potrivit gigantului coreean, se caută „tehnologii de ultimă oră care îmbunătățesc dispozitivele pentru performanțe mai puternice și de durată”. Ideile care permit o „experiență unică a utilizatorului bazată pe noi factori de formă mobilă, cum ar fi pliabilul și purtabilul” sunt, de asemenea, pe radar.

Startup-urile selectate vor avea parte și de mentorat de la Samsung R&D

Samsung acceptă în prezent cereri pentru program de la startup-uri și companii consacrate din regiunile menționate mai sus. Cei care vor să participe se pot înscrie până la sfârșitul lunii martie, potrivit AndroidHeadlines. Compania va evalua toate propunerile în aprilie și va invita solicitanții selectați să își prezinte ideile personal în luna mai.

Firmele selectate își vor prezenta proiectele cu toate detaliile în fața unui juriu de experți Samsung. Odată ce toate companiile și-au prezentat ideile, compania le va alege pe cele care se potrivesc cel mai bine în viziunea sa. Cum am scris mai sus, pot participa companii cu sediul central în Europa, Canada, Israel, China, Japonia, India și SUA.

Comunitatea românească este printre cele mai mari din Israel, ajungând la peste 700.000 de persoane. Sunt urmașii celor care au emigrat în Israel împreună cu fiii și nepoții lor născuți acolo și reprezintă aproximativ 10% din populație.

Ideile câștigătoare vor primi o finanțare, fără capitalul propriu, de 50.000$ de la Samsung pentru a lucra la proiect. Echipele de cercetare și dezvoltare de la Samsung vor oferi, de asemenea, mentorat firmelor și le vor ajuta în dezvoltarea lor timp de șase luni, începând cu luna iulie a acestui an. Echipele alese vor obține „acces profund la dispozitivele mobile și software-ul Samsung”. În februarie 2024, Samsung va invita aceste firme să își prezinte demonstrațiile. În funcție de rezultatul final, compania poate alege câteva soluții și le poate adopta în produsele și serviciile sale.

De asemenea, compania poate oferi acestor startup-uri oportunități de parteneriat pe termen lung. SMA este o platformă pentru idei inovatoare pentru a ajunge pe scena mare într-un timp scurt. Startup-urile care fac deja parte din alte programe de finanțare, cum ar fi un incubator sau un accelerator, pot aplica și la programul SMA. Mai multe detalii găsiți pe: https://developer.samsung.com/open-innovational.