Se pare că Samsung reduce livrările de smartphone-uri pentru 2022

148
Samsung reduce livrarile de smartphone 2022
Sursa foto: gizmochina.com

În ultimii ani, scăderea livrărilor de smartphone-uri a devenit noua normă pentru mulți producători de smartphone-uri. Un studiu de piață efectuat de Canalys a arătat că livrările de smartphone-uri au scăzut cu 9% în Q2 2022. Situația este de așteptat să se înrăutățească în perioada următoare. Și se pare că Samsung a anticipat deja căderea, deoarece compania și-a revizuit obiectivul de livrare de smartphone-uri pentru 2022.

Potrivit publicației coreene TheElec, citată de GizmoChina, Samsung și-a reevaluat strategia de producție pentru 2022. Compania și-a schimbat obiectivul de livrare de smartphone-uri pentru acest an de la 300 de milioane de unități la 260 de milioane de unități. Compania Samsung nu a specificat din care modele va produce mai puțin.

Samsung va fabrica mai puține telefoane în acest an

Ținta inițială de producție în 2022 a fost de 334 de milioane de smartphone-uri. Din totalul de 334 de milioane de unități, 284 de milioane ar fi fost fabricate în propriile unități Samsung, în timp ce restul de 50 de milioane merg către partenerii din China. Cu toate acestea, compania își reconsideră acum decizia și ar fi revizuit cifrele. Se pare că Samsung a luat în considerare problemele lanțului de aprovizionare (cum ar fi deficitul de cipuri, inflația și scăderea cererii de smartphone-uri).

Conform informațiilor, gigantul tech coreean intenționează să producă singur 34 de milioane de unități de smartphone-uri între octombrie și noiembrie. Această cifră este mult mai mică decât în ​​trimestrele anterioare din aceeași perioadă de timp cu ani în urmă. Încă nu știm ce se va întâmpla în 2023.

În 2023 ONU estimează că India va depăși China și va deveni cea mai populată țară din lume. Aproximativ 30% din populația Indiei trăiește în prezent sub pragul sărăciei de 1 dolar SUA pe cap de locuitor pe zi.

Pentru referință, Samsung s-a confruntat cu o mulțime de provocări în 2020 din cauza pandemiei, dar a livrat 250 de milioane de smartphone-uri în acel an. Pandemia s-a atenuat puțin în 2021, ceea ce a beneficiat în mod clar companiei, deoarece a fabricat 300 de milioane de unități și a livrat 270 de milioane dintre ele.

Samsung continuă să fie lider mondial în livrările de smartphone-uri, conducând piață globală din Q2 2022. În trimestrul doi din acest an Samsung avea o cotă de piață de 21%, datorită seriei mid-range Galaxy A. La un preț mai accesibil decât telefoanele premium, modelele Galaxy A au ecrane mari, camere foarte bune și baterii uriașe. Apple a fost pe următorul loc cu o porție de 17% din cota de piață.