Samsung și alte companii vor lansa platforma Crypto Exchange în 2023

279
Samsung si alte companii vor lansa platforma Crypto Exchange
Sursa foto: via cryptotimes.io

Samsung Securities și alte șase companii de valori mobiliare din Coreea de Sud plănuiesc să lanseze schimbul de cripto-monede în prima jumătate a anului 2023. Aceste șapte companii fac parte din planul Asociației pentru Investiții Financiare din Coreea și vor lansa Crypto Exchange în 2023. Samsung oferă deja un portofel Blockchain pentru utilizatorii Galaxy pentru a-și stoca în siguranță activele virtuale.

Toate aceste șapte firme au solicitat aprobarea preliminară și înființarea de corporații pentru a desfășura schimburi virtuale de active. Mirae Asset Securities este, de asemenea, una dintre companiile incluse în listă. Mirae Asset Securities este cea mai mare companie bancară de investiții și brokeraj de acțiuni după capitalizarea bursieră din Coreea. Mirae a înființat o filială și intenționează să ofere servicii de tranzacționare cu Bitcoin și Ether, precum și să se ocupe de jetoane nefungibile – Non-fungible token (NFT). Cele șapte companii vor lansa în 2023 platforma Cripto Exchange.

Samsung va lansa o platformă Crypto Exchange în 2023

Samsung intenționează să intre și în afacerea cu jetoane de securitate bazate pe blockchain. Potrivit Cryptotimes, Samsung Securities – principala firmă de investiții din Coreea de Sud – intenționează să se alăture competiției și să-și introducă platforma de tranzacționare criptografică la începutul anului 2023.

Spre sfârșitul anului trecut, Samsung nu a putut găsi personal care să construiască o platformă de tranzacționare cripto. „Într-adevăr, tranzacționarea cu active are loc în mod activ în întreaga lume, iar dimensiunea pieței crește de la an la an”. A spus un oficial din industria valorilor mobiliare. Acum platforma Crypto Exchange este aproape de lansare.

Cripto-moneda este echivalentul în română al termenului CryptoCurrency din engleză. Este un tip de monedă digitală, virtuală, nebancară, folosită ca mijloc de plată. În această categorie intră Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple etc.

Toate aceste șapte companii fac parte din planul Asociației pentru Investiții Financiare din Coreea. Asociația de Investiții Financiare din Coreea are 59 de membri care sunt considerați companii de valori mobiliare. Comisia pentru servicii financiare intenționează să promoveze adoptarea „Legii privind drepturile de afaceri în monedă virtuală (cripto-monedă)”. Mai mult, jetoanele de valori mobiliare și NFT-urile care fac obiectul Legii pieței de capital sunt incluse în zona de afaceri a companiilor de valori mobiliare.

Actualele schimburi de cripto-monede din Coreea, inclusiv Upbit, Bithumb, CoinOne, Cobit și Gopax au decis să lanseze un organism consultativ comun pentru luarea deciziilor. Colectivul în ansamblu lucrează la stabilirea unor criterii de screening comune legate de sprijinul comercial.

Interesul Samsung pentru industria cripto nu este nou. După cum am scris mai sus, compania oferă deja un portofel Blockchain încorporat pe telefoanele sale emblematice. Compania a lansat portofelul cu seria Galaxy S10 la începutul anului 2019. De asemenea, se spune că firma își dezvoltă propria monedă cripto.