Samsung a fost premiat cu SEAL Sustainable Product Award 2022

207
SEAL Sustainable Product Award 2022
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că a primit SEAL Sustainability Product Awards 2022 pentru pentru reutilizarea plasticului legat de ocean. Compania Samsung a transformat plaselor de pescuit aruncate în oceane într-un material reciclat de înaltă performanță pentru dispozitivele Galaxy.

În fiecare an, jurizați de un grup de experți în sustenabilitate și mediu, social și guvernanță, premiile SEAL răsplătesc cele mai de impact inițiative de sustenabilitate și companii de top care stimulează progresul ecologic. Samsung a primit premiul SEAL Sustainable Product Award 2022 care onorează produse create pentru schimbă lumea într-un mod mai bun.

SEAL Sustainable Product Award 2022 primit de Samsung

Suntem onorați să primim SEAL Sustainable Product Award 2022 pentru eforturile noastre când vine vorba de deșeurile de plastic din ocean.” A declarat Sungsun Park, EVP și șeful echipei de cercetare și dezvoltare mecanică al MX Business la Samsung, conform SamsungNewsroom. „Samsung se angajează să continue în materie de sustenabilitate. Mergem mai departe cu inovația pentru a oferi acțiuni și mai tangibile privind schimbările climatice.”

O cantitate de 640.000 de tone de echipamente de pescuit sunt abandonate în ocean în fiecare an. În aceste please se prind animalele marine, încurcând viața marină și dăunând recifelor de corali. Aplaudăm Samsung pentru transformarea seriei de smartphone-uri Galaxy pentru a combate această provocare de mediu.” A declarat Matt Harney, fondatorul SEAL Awards.

SEAL (Sustainability, Environmental Achievement & Leadership) este o organizație de susținere a mediului. Acordă premii pentru sustenabilitatea afacerilor și premii pentru jurnalism de mediu. SEAL finanțează diferite campanii de impact asupra mediului.

Printre premianții din acest an cu SEAL Sustainable Product Award 2022 se numără mai multe companii din diferite domenii de activitate. Amintim aci, IBM, Deloitte, Disneyland, Biogen, Niagara, Velux sau FC Liverpool.

Sursa foto: fcliverpool

Echipa din Premier League a fost premiată pentru ursuleții din trusa LFC pentru acasă din sezonul 2022-23. Aceștia sunt fabricați și umpluți cu poliester realizat din deșeuri de plastic reciclate 100%. Au fost folosite aproximativ 14 sticle pentru a face fiecare jucărie ecologică. FC Liverpool este considerat cel mai ecologic club din Premier League datorită strategiei sale inovatoare în materie de protejare a mediului.

Mai multe componente din telefoanele Galaxy fabricate din plastic recuperat din ocean

Plasele de pescuit aruncate sunt una dintre cele mai răspândite și mai invazive materiale plastice legate de ocean. Acestea reprezintă o amenințare serioasă pentru viața marină și planeta noastră. Samsung a încorporat mai întâi plase de pescuit reciclate aruncate cu seria Galaxy S22. De atunci, a folosit acest material în întregul ecosistem Galaxy, inclusiv în tablete, laptopuri și căști. Colaborând cu organizații similare, Samsung a creat un nou material din plastic reciclat legat de ocean și și-a susținut standardele de înaltă calitate.

Această inovație face parte din viziunea de sustenabilitate a Samsung MX, Galaxy for the Planet. Aceasta subliniază acțiunile Samsung privind schimbările climatice pe parcursul operațiunilor de afaceri globale și a ciclurilor de viață ale produselor. Prin Galaxy for the Planet, Samsung se străduiește să dezvolte și să încorporeze materiale reciclate în toate produsele noi. Compania vrea să elimine materialele plastice de unică folosință din ambalajele mobile, să obțină un consum zero de energie în standby pentru toate încărcătoarele de smartphone și să retragă toate deșeurile de la depozitele de gunoi până în 2025. SEAL Sustainable Product Award 2022 este o dovadă a eforturilor Samsung în acest sens.