Senzorul ultrasonic a lui Galaxy S10 păcălit de o amprentă imprimată 3D

973

Samsung Galaxy S10 și Galaxy S10+ sunt dotate ambele cu un senzor de amprentă digitală ultrasonic sub ecran. Acesta, conform Samsung și tuturor specialiștilor din domeniu, este mai sigur și mai precis decât alte tehnologii similare de pe piață. Cu toate acestea, este posibil să nu fie suficient de sigur pentru a avea încredere în orice. Un user al site-ului Imgur, Darkshark pe numele său, tocmai a demonstrat acest lucru, conform SamMobile.

Într-un postare detaliată pe Imgur, Darshark  a arătat că senzorul de amprentă ultrasonică a lui Galaxy S10 poate fi ușor păcălit de o amprentă imprimată 3D. În timp ce metoda sa amintește de citirea amprentelor dintr-un roman de spionaj, faptul că ar putea să păcălească cu ușurință o tehnologie considerată ca fiind ultra-sigură este ceva de care trebuie să fim îngrijorați.

Amprentele imprimate în 3D păcălesc senzorul ultrasonic de pe Galaxy S10

Potrivit lui Darkshark, el făcut o fotografie cu amprentele sale pe un pahar de vin cu ajutorul smartphone-ului său. Apoi a folosit Photoshop pentru a crește contrastul imaginii, a creat o mască alfa și a extras detaliile de înălțime și adâncime în 3DS Max. Apoi, folosind o imprimantă cu rășină AnyCubic Photon LCD, a tipărit o imagine 3D a amprentei sale. Aceasta a folosit-o pentru a păcăli senzorul de amprentă digitală ultrasonic aflat pe Galaxy S10.

Darkshark explică pe Imgur faptul că a repetat această operație de trei ori pentru a reuși să obțină o amprentă bună. Dar, odată ce a fost făcut acest lucru a putut debloca telefonul la fel de ușor ca atunci când a folosit degetul său real. El a mai spus că se pot obține rezultate mai bune utilizând o cameră DSLR.

I attempted to fool the new Samsung Galaxy S10's ultrasonic fingerprint scanner by using 3d printing. I succeeded.

Acest lucru ridică câteva întrebări serioase cu privire la siguranța și confidențialitatea utilizatorilor. Samsung nu a comentat acest incident.

Imgur – este un serviciu online de găzduire a imaginilor, fondat de către Alan Schaaf în 2009 în Atena, Ohio, Statele Unite. El oferă găzduire a imaginilor pentru milioane de utilizatori cu posibilitate de comentare a imaginilor. Imgur este o colecție a celor mai virale imagini de pe web, bazate pe un algoritm care calculează opinii, acțiuni și voturi în funcție de timp.

Atât Qualcomm cât și Samsung au lăudat senzorul de amprentă ultrasonic aflat pe Galaxy S10 ca fiind următorul nivel de securitate. Cu toate acestea, Darshark tocmai a demonstrat că senzorii de amprente digitale, în actuala lor implementare pe smartphone-uri, nu sunt la fel de siguri pe cât ne-ar plăcea să fie.