Seria Galaxy S23: Samsung va cheltui mai mult pe noua serie

193
Seria Galaxy S23 Samsung va cheltui mai mult pe noua serie
Sursa foto: via bgr.com

Samsung este la câteva luni distanță de a lansa seria Galaxy S23. Din ce știm până acum cele trei trei modele ar trebui să încânte fanii Samsung. Asta pentru că Samsung va folosi doar cel mai recent cip Snapdragon al Qualcomm pentru a alimenta pe Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra. Telefoanele din seria Galaxy S22 cu procesor Exynos nu au fost la nivelul telefoanelor cu procesor Snapdragon.

Potrivit colegilor noștri de la site BGR, care citează surse media sud-coreene, Samsung caută să se concentreze pe calitate în loc de reducerea costurilor cu seria Galaxy S23. Compania vrea să concureze mai bine cu iPhone-ul Apple, ceea ce înseamnă că nu mai sunt măsuri de economisire a costurilor. Dacă informațiile sunt corecte, atunci pasionații de Galaxy S au motive să fie încântați de viitoarea serie Galaxy S23.

Telefoanele din seria Galaxy S23 vor fi mai scumpe

La începutul acestui an, criticii Samsung au spus că gigantul coreean a redus costurile pentru a îmbunătăți profitabilitatea. Acest lucru a afectat direct performanța seriei Galaxy S22, ducând la critici intense din partea utilizatorilor și mass-mediei. Samsung s-a apărat împotriva unor astfel de speculații, spunând că nu a redus costurile pentru flagship-urile S22.

Dar compania a luat unele măsuri cu seria Galaxy S23. Samsung a renunțat la cipurile Exynos din linia sa Galaxy S, anunțând că intenționează să construiască un nou procesor de aplicații pentru telefoanele de ultimă generație. Site-ul coreean Hankyung a relatat despre schimbarea strategiei Samsung. Producătorul coreean de telefoane dorește să evite dezvoltarea profitabilității și strategiile de reducere a costurilor anul viitor. În schimb, Samsung vrea să se concentreze pe îmbunătățirea smartphone-urilor de ultimă generație.

SUA cea mai mare piață a Apple, aducând vânzări nete de 39,81 miliarde USD în al patrulea trimestru al anului fiscal 2022 al companiei (40% din vânzările nete ale Apple). China și Europa sunt alte două piețe majore pentru Apple.

O astfel de mișcare ar ajuta Samsung să reducă decalajul față de Apple în segmentul de smartphone-uri premium al pieței. Acolo Apple își câștigă banii cu iPhone-ul de ani de zile. De asemenea, schimbarea strategiei va ajuta Samsung să-și recapete încrederea consumatorilor.

Sursa sud-coreeană nu menționează telefoanele din seria Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 sau Galaxy Z Flip 5 după nume. Dar acestea sunt flagship-urile pe care Samsung ar trebui să le lanseze anul viitor. Noua strategie ar trebui să se aplice acestor dispozitive.

Smartphone-uri Samsung mai competitive fără reducerea costurilor

Toate departamentele ar trebui să se gândească la modalități de a consolida competitivitatea smartphone-urilor fără a fi implicate în reducerea costurilor”. A spus vicepreședintele Samsung Electronics, Han Jong-hee, printre altele, într-un material trimis conducerii diviziei DX (Device Experience).

Nu este clar ce înseamnă asta pentru viitoarele telefoane emblematice din 2023. Ca să nu mai vorbim de faptul că politica ar putea afecta telefoanele Samsung de gamă medie. Telefoanele Galaxy A se vând mai bine decât produsele emblematice ale Samsung, dar asta pentru că sunt mai accesibile.

Apple este principalul adversar al Samsung pe piața premium. Un studiu al Counterpoint Research a arătat că Apple deține o cotă de 57% din piața globală de telefoane premium. Sunt dispozitive care costă mai mult de 400 USD. Comparativ, aici cota Samsung a fost de 19%.

Hankyung adaugă că analiștii se așteaptă ca Apple să depășească Samsung în Q4 2022 în cota totală de smartphone-uri (24,6% față de 20,2%). Înseamnă asta că seria Galaxy S23 va fi alternativa perfectă pentru iPhone 14? Va trebui să așteptăm până în martie pentru a afla.

Primele detalii despre prețuri au apărut deja. Se speculează că Galaxy S23 va începe de la un preț de 799$ pentru varianta de bază. Samsung Galaxy S23+ va avea un preț de pornire de 899 USD, iar Galaxy S23 Ultra începe de la 1.199$. Sunt prețuri optimiste, deoarece aceasta ar însemna că Galaxy S23 și S23 Ultra se potrivesc cu prețurile de lansare ale predecesorilor. În același timp, Galaxy S23+ ar fi cu 100 de dolari mai ieftin decât Galaxy S22+ la momentul lansării (999$).

Nu credem că acestea vor fi prețurile noii serii Galaxy S23. Sunt doar estimări și credem că prețurile în momentul lansării vor fi mai mari decât prețurile modelelor din seria Galaxy S22 în momentul lansării.