Sony IMX9898 primul senzor de cameră de 1 inch, Samsung depășit

243
Sony IMX9898 Samsung
Sursa foto: wccftech.com

Nu se poate nega faptul că senzorii foto pentru camerele de smartphone-uri au parcurs un drum lung, lung și vor avansa și mai mult în timp. În timp ce companii precum Samsung depășesc întotdeauna limitele lansând senzori de cameră cu până la 200 de megapixeli, dimensiunea senzorului, în cea mai mare parte, a rămas mai mică. Cu toate acestea, Sony, un maestru în imagini și camere, a devenit prima firmă care a lansat un senzor de cameră pentru smartphone de 1 inch, Sony IMX989.

În acest fel Sony depășește compania Samsung și lansează primul senzor de cameră de 1 inch pentru telefoane. Sony IMX989 arată de ce compania Sony este poate cea mai bună din industria camerelor foto.

Samsung depășit în materie de senzori foto de Sony IMX989

Potrivit WccfTech, sunt informații că senzorul Sony IMX989 va debuta pe smartphone-ul emblematic Xiaomi 12S Ultra. Acesta urmează să fie lansat luna aceasta, probabil pe 4 iulie, alături Xiaomi 12S și Xiaomi 12S Pro. Senzorul Sony IMX989 va fi într-o cameră de 50MP cu o dimensiune nativă a pixelilor de 1,5 µm. Acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat o performanță excepțională în lumină scăzută.

Cu toate acestea, remarcăm că unele smartphone-uri Sony folosesc de fapt un senzor de 1 inch, dar aceasta este o versiune decupată a senzorului pe care Sony îl folosește în camerele sale digitale. Acest lucru face ca Sony IMX989 să fie primul senzor de 1 inch realizat în mod explicit pentru smartphone-uri. De asemenea, se zvonește că Sony lucrează la un senzor foto echivalent pentru telefoanele de gamă medie.

Un senzor foto este o componentă electronică fotosensibilă care transformă radiația electromagnetică într-un semnal electric analogic. Semnal este apoi amplificat și digitalizat și, în cele din urmă, procesat pentru a obține o imagine digitală.

La momentul redactării acestui articol, ISOCELL GN2 este cel mai mare senzor pe care îl oferă Samsung. Este un senzor de 1/1,12 inch cu o dimensiune a pixelilor nativi de 1,4 µm. Aceasta înseamnă că Sony IMX989 ar trebui să ofere o calitate video și imagine mai bună decât cea oferită de senzorul Samsung. Cu toate acestea, este important de știut că multe aspecte ale fotografiei mobile depind și de algoritmii de procesare.