Videoclip Samsung pentru a verifica dacă televizorul are burn-in

1717

Știați că, în timp, afișajele OLED pot avea parte de burn-in? Chiar și televizoarele Samsung OLED. În cazul în care nu sunteți familiarizat cu acest concept, inscripționat și pe ambalajul televizorului, practic burn-in se întâmplă atunci când lăsați pe ecran imagini statice pentru perioade îndelungate de timp. În cele din urmă, acea imagine va apărea „arsă” pe ecran astfel încât chiar și atunci când este afișat conținut nou, va apărea o fantomă slabă a imaginii anterioare suprapusă peste noua imagine. Televizoarele QLED Samsung sunt de super-clasă și toate sunt „fără ardere”.

Nu este un caz frecvent la televizoarele Samsung, dimpotrivă. Dar se știe că se întâmplă din când în când. Deci, de unde știți dacă afișajul televizorului tău are burn-in? S-ar putea ca acest lucru să nu fie întotdeauna atât de evident. Acum Samsung a decis să te ajute în privința asta, lansând un instrument de verificare a înregistrării, care este sub forma unui videoclip YouTube.

Samsung vă ajută să verificați dacă televizorul OLED are burn-in

Acest videoclip redă o imagine statică în roșu timp de câteva secunde. Videoclipul, conform Samsung, este destinat să fie redat pe televizor și dacă detectezi anumite puncte întunecate, așa cum se arată în videoclipul de mai sus, atunci înseamnă că televizorul ar putea avea un spot de arsură.

Burn-in cunoscut sub denumirea de arsură pe ecran sau imagine fantomă, este o decolorare a zonelor de pe un afișaj electronic. Practic în locurile unde se produce burn-in, unde este ars ecranul, pixeli din ecran nu sunt utilizați uniform.

Mai trebuie să lămurim ceva: burn-in-ul nu înseamnă că televizorul arde din interior sau este posibil să ia foc. Nu, nu este cazul! Este o problemă care poate apărea de-a lungul timpului și mai este denumit și „retenție de imagine”. Parcă sună mult mai puțin înfricoșător.

OLED (Organic Light-Emitting Diode). Este o componentă electronică în formă de folie foarte subțire luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor. OLED aproape ca nu are dezavantaje, durata de viață a OLED-ului este de peste 100.000 de ore de funcționare.

Acestea fiind spuse, există șansa să nu observați acest lucru. Dar dacă doriți să verificați televizorul Samsung OLED, acest instrument/videoclip, îți poate veni în ajutor.

Se poate verifica foarte ușor dacă televizorul OLED are burn-in, conform Ubergizmo. Samsung vă cere să transmiteți videoclipul YouTube de 50 de secunde pe televizor. Acesta include lucruri de care trebuie să aveți grijă atunci când investigați „burn-in” și este un clip conceput pentru a face ca părțile afectate ale ecranului televizorului să iasă în evidență. Videoclipul Samsung se termină anunțând că, dacă vedeți oricare dintre aceste lucruri, trebuie să contactați un service autorizat. Oh, și o reamintire, televizoarele QLED Samsung sunt toate „fără ardere”.