Câteva din proiectele C-Lab pe care Samsung le va prezenta la CES 2020

654
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung C-Lab este un program de încurajare a ideilor inovatoare ale angajaților Samsung. Programul a început în 2012. Acesta va fi al cincilea an în care ideile dezvoltate de C-Lab participă la Consumer Electronics Show din Las Vegas (CES).

CES va avea loc luna viitoare, de marți 7 ianuarie până vineri 10 ianuarie, la Las Vegas Convention Center. Samsung a anunțat că va prezenta câteva proiecte noi de la incubatorul său C-Lab la CES. Inkuk Hahn, vicepreședinte și șef al Centrului de Creativitate și Inovare la Samsung Electronics a declarat. „Vom sprijini activ C-Lab pentru a crea produse care să reflecte ultimele tendințe de piață și cerințele clienților și le vom prezenta în diverse expoziții globale„.

Proiecte Samsung C-Lab cum ar fi SelfieType, Hyler și Becon

Noile proiecte Samsung C-Lab ce vor fi prezentate la evenimentul din acest an sunt axate pe un stil de viață convenabil și sănătos. Acestea includ:

  • SelfieType, o soluție de tastatură virtuală care utilizează camera frontală
  • Hyler, un stilou inteligent care evidențiază textul imprimat pe hârtie
  • Becon, o soluție pentru tratamentul scalpului și prevenirea căderii părului
  • SunnySide, o fereastră cu soare artificial
  • Ultra V, un senzor de monitorizare cu ultraviolete

Ultraviolet este radiația electromagnetică cu lungimea de undă de la 10 nm (nanometri) până la 400 nm, mai scurtă decât cea a luminii vizibile, dar mai mare decât razele X. Denumirea de „ultraviolet” provine de la culoarea violet din spectrul luminii albe, care are o lungime de undă învecinată, doar că ceva mai mare.

SelfieType folosește învățarea automată a mașinilor pentru a analiza mișcările degetelor văzute de camera selfie. Apoi le convertește în taste virtuale identice cu cele ale unei tastaturi QWERTY. Frumusețea acestei tehnologii adusă de C-Lab este că nu necesită hardware suplimentar. Poate fi folosită pe smartphone-uri, tablete și laptopuri.

Hyler este un stilou inteligent pentru a evidenția un text scris pe hârtie. Stiloul este trecut pe deasupra textului la fel cum ai evidenția textul cu un marker fluorescent. Cu ajutorul unei aplicații textul este digitalizat din textul analogic și informațiile transmise prin text sunt gestionate. Când se utilizează „modul de căutare” în Hyler, utilizatorul va primi rezultatele solicitate din browsere și dicționare online care sunt conectate la dispozitiv.

Becon este un serviciu de îngrijire a podoabei capilare la domiciliu pentru a preveni căderea părului. Dezvoltat de laboratorul Samsung, Becon este format dintr-un dispozitiv portabil și o aplicație compatibilă. Dispozitivul analizează zece condiții ale scalpului cum ar fi densitatea foliculilor de păr, pielea moartă, sensibilitatea, temperatura și umiditatea. Recomandă soluția cea mai potrivită în funcție de rezultatul analizei pentru a remedia problemele scalpului utilizatorului.

Samsung prezintă la CES dispozitivul SunnySide și Ultra V

SunnySide este un dispozitiv de iluminare în formă de fereastră care produce o lumină artificială identică cu a soarelui. Acesta permite utilizatorului să se bucure de lumina soarelui, lumină care se schimbă în funcție de oră, copiind spectrul complet al luminii solare reale. De asemenea, îi ajută pe utilizatori să sintetizeze vitamina D în interior sau în locuri în care nu există o cantitate suficientă de lumină solară fără a-și face griji pentru îmbătrânirea pielii sau eventuale arsuri solare.

Ultra V este un nou tip de senzor care înregistrează zilnic razele ultraviolete, prezentat de Samsung C-Lab. Senzorul are un unghi mare de captare a razelor ultraviolete, ceea ce face integrarea ușoară în dispozitivele purtabile gen un smartwatch Galaxy Watch Active 2. Cu Ultra V, utilizatorii își pot monitoriza și gestiona starea pielii și producția de vitamina D, în funcție de nivelul de expunere la razele ultraviolete.

Produse C-Lab Outside vor fi prezentate de Samsung la CES Las Vegas

Samsung va prezenta, de asemenea, patru produse C-Lab Outside de la firme terțe care primesc „sprijin financiar, colaborare în afaceri și oportunități de a participa la expoziții IT globale alături de Samsung”.

piBO -un robot umanoid care oferă conversații simple și informații precum știri, vreme și diverse căutări. Potrivit Samsung, piBO „interacționează cu utilizatorii pe baza analizei emoționale a expresiilor faciale și a conținutului conversațiilor și oferă răspunsurile adecvate”. Există, de asemenea, un magazin de aplicații pentru robot de unde pot fi descărcate aplicații noi pe piBO.

FITT o platformă de date privind asistența medicală PHR (Personal Health Record). FIIT execută trei teste diferite (cardiorespirator, postură și forța musculară). Apoi concepe un program de exerciții personalizate pentru un utilizator. De asemenea, poate prezice boli viitoare și poate elabora un program de exerciții personalizate pentru a le preveni. Ajuta la reducerea riscului de tensiune arterială ridicată, diabet, cancer, accident vascular cerebral, atac de cord și boli cardiovasculare.

VTouch – permite utilizatorilor să controleze dispozitivele prin mișcarea ochilor și a degetelor. Poate fi aplicat în diverse industrii, cum ar fi mașinile inteligente, casele inteligente, semnalizarea digitală și controlul diferitelor dispozitive.

Smoothy – este o aplicație de chat video de grup care permite ca opt persoane să comunice simultan. Ceea ce face Smoothy mai special este faptul că videochatul începe în modul silențios când apelul este conectat pentru prima dată, astfel încât acesta permite utilizatorilor să răspundă la apel oricând și oriunde. De asemenea, oferă apeluri video folosind Samsung AR Emoji. Odată ce utilizatorii au avatarele lor, AR Emoji poate reflecta expresii faciale și mișcări în timp real. Acest lucru face apelurile video mai distractive.