Telefon Samsung cu antenă, cameră, microfon și difuzor sub ecran

1225

Samsung a brevetat un smartphone cu scaner de amprente, cameră foto, antenă, microfon și receptor, toate sub ecran. Luna trecută, în timpul unui eveniment din China, a fost anunțat faptul că Samsung dezvoltă în prezent un tip de „senzori de panou”. Un brevet publicat recent descrie modul în care acești senzori pot fi plasați sub ecran.

În ultimii ani, marginile sau ramele în jurul telefonului au devenit din ce în ce mai înguste. Acest lucru creează o zonă de ecran mai mare, fără ca dimensiunile totale ale telefonului inteligent să crească. Următoarea faza pare a fi un smartphone cu ecran complet. Pentru a face ca marginea de sus să dispară, Samsung va amplasa mai mulți senzori în spatele afișajului.

La 24 octombrie 2018, Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) a publicat un brevet de la Samsung. Acesta este pentru un „dispozitiv de antenă și un dispozitiv electronic care conține același dispozitiv„. Brevetul descrie un smartphone cu ecran complet, cu diferiți senzori aflați sub afișaj.

Telefonul smartphone patentat vine cu o antenă transparentă, care este plasată între geamul de acoperire și afișaj. Performanța antenei nu va fi redusă, conform descrierii brevetului. În plus față de antenă, alți câțiva senzori vor fi, de asemenea, plasați sub afișaj.

Afișajul brevetat poate include un dispozitiv holografic

Telefonul smartphone are o mică gaură pe ecran și pe geamul de acoperire, acestea fiind destinate receptorului și microfonului. Acest smartphone Samsung are și un scaner de amprente sub display. Și chiar camera frontală este situată sub ecran. Camera frontală este așezată în mijlocul plăcii de circuite imprimate. În acest scop, pe afișaj se face o gaură, dar nu în sticla de acoperire. Destul de ciudat, se face și o nișă în spate, din păcate, brevetul nu arată clar ce înseamnă acest lucru. Eventual, modulul camerei foto conține atât senzori pentru față, cât și pentru spate.

Holografia este știința și practica de a face holograme. De obicei, o hologramă este o înregistrare fotografică a unui câmp de lumină. Astfel, holografia este o formă avansată a tehnicii fotografice, înregistrările obținute se numesc holograme. Fizicianul Dennis Gabor a inventat holografia în 1947, pentru aceasta a primit în 1971 Premiul Nobel pentru Fizică.

Mai mult, afișajul poate include un „dispozitiv holografic”, care poate afișa imagini 3D în aer cu ajutorul interferențelor luminoase. Ca alternativă, se discută integrarea unui proiector pentru imagini. Acesta poate proiecta lumina pe un ecran pentru a afișa o imagine 3D stereoscopică, explică brevetul. Telefonul inteligent nu numai că poate genera propriile holograme, ci și le poate proiecta pe alte suporturi media. Samsung nu specifică ce suport media va fi compatibil cu acest sistem.

Partea din spate a dispozitivului este realizată din sticlă călită. În partea de jos, smartphone-ul are un difuzor și o mufă de 3,5 mm. Este surprinzător faptul că încă mai există loc pentru o conexiune audio în acest design, deoarece mai mulți producători au renunțat deja la această mufă.

Tehnologia brevetată a fost elaborată în detaliu și arată foarte avansată. Nu știm când acest brevet se va regăsi pe viitoarele telefoane Samsung, posibil pe Galaxy Note 10, dar este doar o presupunere.

SURSĂLetsgoDigital