Samsung vrea să lanseze telefoane cu ecran glisant transparent

279
Samsung vrea sa lanseze telefoane cu ecran glisant transparent
Sursa Foto: via mysmartprice.com

Samsung este lider în segmentul pliabil de ceva vreme, datorită popularelor sale telefoane pliabile Fold și Flip. În ultimele luni, au fost mai multe informații despre brevetele Samsung pentru telefoane cu afișaj rulabil sau glisant, cu suport pentru S Pen. De asemenea, Samsung a brevetat și telefoane un afișaj pliabil dublu și un telefon cu o cameră pliabilă cu suport S Pen.

Acum, gigantul tech coreean a depus un nou brevet de telefon neconvențional. Noul brevet a fost văzut pe site-ul web al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (WIPO), dezvăluind designul și câteva caracteristici. Brevetul observat în baza de date a WIPO este pentru un smartphone cu afișaj glisant. Mai jos, via MySmartPrice, aveți mai multe detalii despre viitorul telefon Samsung cu ecran glisant.

Samsung Display a prezentat la sfârșitul anului trecut noi ecrane OLED pliabile pentru telefoane. Este clar că Samsung se pregătește pentru lansarea în viitorul apropiat de astfel de telefoane/tablete rulabile, glisante (slidable) sau cu un alt tip de pliere.

Conform listării WIPO, brevetul pentru noul dispozitiv este depus de compania Samsung. Imaginile care însoțesc cererea de brevet dezvăluie un design unic pentru afișaj și, de asemenea, un mecanism de alunecare. Destul de interesant în acest brevet este camera selfie de pe telefon. Vedem cu totul altceva decât avem acum pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3.

Smartphone Samsung Galaxy cu afișaj glisant

Conform imaginilor viitorul dispozitiv Samsung Galaxy Slidable va veni cu un mecanism glisant. În spate putem vedea cinci cercuri mici, probabil patru vor fi pentru camere și unul pentru lanternă. De asemenea, din imagini se pare că ecranul glisant al telefonului va veni cu o nouă tehnologie de afișare sau ar putea avea un afișaj secundar pe spate.

World Intellectual Property Organization (WIPO) este o agenție specializată a ONU. A fost fondată în 1967 cu scopul de a încuraja și promova proprietatea intelectuale oriunde în lume. WIPO are în prezent 193 de state membre.

Conform imaginilor de pe site-ul WIPO, se pare că afișajul din spate al telefonului poate fi folosit și pentru a face selfie-uri sau ar putea fi un afișaj transparent. În descrierea brevetului se menționează o „zonă transparentă a afișajului și o zonă opacă”. Acest lucru înseamnă că este posibil ca dispozitivul să aibă acolo un ecran transparent.

Mai mult, descrierea confirmă că dispozitivul va cuprinde un afișaj care include o zonă transparentă și o zonă opacă și afișează un ecran într-o porțiune expusă în afara carcasei. În unele din imaginile brevetului se vede o persoană încearcă să facă un selfie folosind camera din spate, iar afișajul acționează ca un ecran. Pe baza acestor imagini, se pare că dispozitivul nu va avea o cameră selfie dedicată în față. În afară de asta, listarea pe site-ul WIPO nu dezvăluie alte detalii.

Alături de acesta, pe site a mai fost văzut și un alt dispozitiv Samsung cu ecran culisant. Acesta pare că se extinde pe orizontală, nu pe verticală. Conform imaginilor, acest dispozitiv va arăta ca un dispozitiv normal atunci când este strâns, iar când este rulat în exterior se extinde afișajul.