Samsung a lansat un televizor mini-LED Neo QLED de 98 de inch

214
Samsung a lansat un televizor mini-LED Neo QLED de 98 de inch
Sursa foto: Caleb Denison / Digital Trends

La CEDIA Expo 2022, Samsung a adăugat la colecția sa incredibilă un nou televizor epic, un Neo QLED Mini-Led 4K de 98 de inch. Televizorul folosește tehnologia de iluminare de fundal cu Mini-LED și este echipat pentru a fi cel mai performant televizor 4K Samsung de până acum. Anterior, gama de televizoare 4K a Samsung a fost reprezentată de QN95B și QN90B. Noul model de 98 de inch (248,92 centimetri) folosește aceeași tehnologie de procesare și ecran, dar are un sistem de iluminare de fundal mai puternic.

Televizorul Samsung Neo QLED Mini-LED de 98 de inch este singura dimensiune disponibilă dintr-o serie QN100B recent creată. Noul televizor are numărul de model Samsung QN98100B și va fi cel mai scump televizor 4K din serie, potrivit DigitalTrends. Samsung a spus că acest televizor este complet din metal și unul dintre cele mai performante, în ciuda dimensiunilor sale. Samsung nu a anunțat încă un preț pentru acest televizor pentru SUA și Europa, dar în Coreea de Sud costă 45.000.000 won, aproximativ 31.870 de euro.

Samsung Mini-LED Neo QLED de 98 de inch lansat în SUA

Poate cea mai impresionantă specificație este luminozitatea maximă pretinsă a monstrului de 98 inch de 5.000 de niți. Deși este îndoielnic că televizorul va fi la înălțimea acestei luminozități, sigur a fost conceput și testat pentru o luminozitate semnificativ mai mare decât cei 2.100 de niți care sunt pe cel mai performant televizor 8K de la Samsung, QN900B.

Ecranul de 14 biți își poate regla luminozitatea în 16.384 de pași, datorită procesoruului său Neo Quantum Processor+. HDR10 și 10+ Adaptive vin ca standard, la fel ca HLG. A fost singura noutate absolută prezentată de Samsung la expoziția CEDIA Expo 2022 (Custom Electronics Design and Installation Association) care a avut loc între 29 septembrie și 1 octombrie la Texas, Dallas, USA.

CEDIA Expo este singura expoziție dedicată tehnologiei rezidențiale. A avut loc în Kay Bailey Hutchison Convention Center Dallas. La expoziție au participat peste 15.000 de profesioniști din domeniul tehnologiei casnice din Dallas.

Până acum, detaliile noului televizor sunt la fel de subțiri ca profilul afișajului. Samsung spune că, în ciuda faptului că ecranul 98 de inch, grosimea televizorului este de doar 19,9 mm. Totuși, există încă o mulțime de volum intern pentru a găzdui un sistem audio impresionant, deoarece QN98100B este echipat cu o matrice de difuzoare Dolby Atmos de 120W și 6.4.4 canale. Televizorul are șase difuzoare frontale, patru difuzoare orientate spre sus și patru woofere. Alte caracteristici audio ale QN100B includ Object Sound Tracking+ și Q-Symphony.